Culinar.md
(REȚETA ZILEI) Ciorbă cu afumatură
Ingrediente:
700 grame costiţe afumate
2 morcovi
3 cartofi
o ţelină mică
o ceapă
ardei gras
o legătură de pătrunjel
300 ml borş
3 linguri de bulion/ o cutie roşii în bulion
3 roşii
fidea
sare şi piper
Preparare:
Într-un vas cu apă punem costiţele la fiert, după câteva clocote avem grijă să adunăm spumă. Când supa devine limpede punem legumele pregătite din timp, spălate şi tocate. Punem inclusiv codiţele de la pătrunjel. Adăugăm sare şi piper. Lăsăm să fiarbă şi când legumele sunt gata adăugăm roşiile tocate, cele trei linguri de bulion şi fideaua. Dăm într-un clocot borşul şi îl adăugăm la ciorbă. Adăugăm sare şi piper dacă mai este cazul.
Servim cu pătrunjel tocat mărunt. Poftă bună!
sursa: reteteculinare.ro