Culinar.md

REȚETA ZILEI Ciorbă cu găluște de post

Îți trebuie:
1 rădăcină pătrunjel
1 morcov
1 păstârnac
ulei boia de ardei dulce
sare piper
borș
1 ceapă
pătrunjel verde

Îți trebuie pentru găluște:
1 ceapă
1 lingură făină
1 lingură apă

Pregătești așa:
Speli, cureți și toci mărunt zarzavaturile și le pui într-o oală la fiert cu puțină sare. Într-o tigaie pregătești un rântaș dintr-o ceapă tocată fin, ulei, boia și o adaugi peste zarzavaturile care fierb separat.

Găluștele le pregătești într-o farfurie adâncă din ceapa tocată fin și rumenită, făină și apă. Amesteci formând o pastă bine legată astfel ca atunci când o adaugi cu lingurița în ciorbă să nu se desfacă.

Când sunt aproape fierte găluștele, adaugi și borșul. Lași să dea în două-trei clocote, sărezi, piperezi după gust și oprești focul. Presari pătrunjel verde tocat. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *