(REȚETA ZILEI) Ciorbă de ardei umpluţi
INGREDIENTE
500 gr carne tocată amestec
150 gr orez
1 ou
sare, piper, boia
2 cepe
2 morcovi
1/4 rădăcina ţelină
2 linguri ulei
ardei graşi potriviţi ca mărime
frunze de pătrunjel
cimbru
1 lingură de borş praf
În primul rând pregătim ardeii: se spală bine, se scoate cu grijă cotorul, se spală de seminţe, se verifică să nu fie iuţi (se gustă un pic ardeiul) şi se lasă la scurs.
Carnea tocată se amestecă cu orezul, spălat bine şi scurs de apă, o ceapă tocată mărunt, oul şi condimentele: sare, piper, boia (după preferinţă fiecăruia) Se adaugă şi 2 linguri de apă rece la omogenizarea cărnii pentru ca orezul să se poată umfla.
Se umplu ardeii cu compoziţia de carne şi se lasă deoparte.
În 2 linguri de ulei se călesc o ceapă tăiată mărunt şi rădăcinoasele curăţate, spălate şi date pe răzătoarea mare. După ce s-au călit, se adaugă o lingură de boia şi se stinge cu apă. Se lasă la fiert.
Când fierbe apa, se adaugă, cu grijă, ardeii. Se lasă la fiert la foc potrivit aproximativ o ora. Se gustă şi se potriveşte de sare, piper. La sfârşit se adaugăt o lingură de borş praf, cimbru și o legătură de pătrunjel. Se acoperă oala cu un capac pentru un sfert de ora.
Poftă bună!
sursa: bucataras.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!