Culinar.md

REȚETA ZILEI: Ciorbă de lobodă

Ingrediente:
o poală de lobodă (roşie de preferat)
o ceapă roşie (uscată)
doi morcovi (noi)
o rădăcina de pătrunjel (mai subţirică)
o rădăcina de pastarnac (partea dinspre vârf)
o mâna de orez
o lingură de pastă de tomate
2 linguri de ulei
3 l apă
sare – după gust
2 ouă – pentru omletă
oţet aromat pentru acrit – după gust.

Preparare:
Spălaţi legumele.
Curăţaţi-le de coajă şi apoi tăiaţi felii de 2-3 mm grosime rădăcinoasele iar ceapă tocaţi-o mărunt.
Alegeţi frunzele de tulpină, dar păstraţi şi o parte din această mai ales din partea superioară a plantei.
Spălaţi frunzele în mai multe ape.

Puneţi apă la fiert. Când clocoteşte adăugaţi legumele tocate. Puneţi un capac şi fierbeţi 8-10 minute.
Adăugaţi lobodă tocată fâşii de aprox. 1 cm. , orezul ales şi spălat în câteva ape şi pastă de tomate. Mai fierbeţi încă 10 minute.
Potriviţi de sare şi stingeţi focul.

Din ouă faceţi o omletă simplă pe care o rulaţi şi o tăiaţi fâşii subţiri.

Menţiuni:
Serviţi ciorbă caldă sau rece, dulce sau acrită cu oţet aromat, împreună cu fâşii de omletă.

Poftă bună!
Timp Preparare: 30 min

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *