REȚETA ZILEI – Coaste de porc marinate la grătar
Ingrediente
· Coaste de porc
· bere
· miere
· ulei sau unt
· pastă de roșii
· amestec de condimente de porc
· boia dulce
· pastă de ardei (opțional)
· piper boabe
· foi de dafin
· cartofi,
· usturoi,
· smântână
Mod de preparare
Se pregătește o marinată din bere, ulei sau unt topit, miere, sos de roșii, boia dulce, amestec de condimente de porc, boabe de piper și foi de dafin. Se completează cu sare, amestecând bine.
Se țin coastele de porc în marinată, la rece, timp de 24 ore. Apoi se scot din marinată, se scurg bine și se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.
Secretele bucătarului:
Pentru ca aromele din marinată să se combine cât mai bine, este bine să fie fiartă și răcită, înainte de a pune coastele la marinat. Înainte de a fi servite coastele, pentru frăgezirea cărnii, se ung coastele cu un sos special preparat din sos de roșii și condimente.
Mod de servire
Coastele de porc la grătar se servesc cu piure de cartofi și sos de usturoi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!