Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Cremă de ciocolată și ardei iute, desert pentru inimă și imunitate

Atât ciocolată, cât şi ardeiul iute roşu au proprietăţi tonice pentru sistemul cardiovascular şi imunitar, iar desertul rezultat nu numai că nu îngraşă, ci chiar ajută la slăbit.

Ingediente

100 g de ciocolată neagră (80% cacao)
500 ml de lapte
2 gălbenuşuri
150 g de frişcă bătută
40 g de zahăr
1 ardei iute roşu
3 linguri de amidon
esenţă de vanilie
1 vârf de cuţit de scorţişoară

Preparare
Într-un bol, se freacă bine gălbenuşurile cu 5 linguri de lapte rece şi amidonul. Se taie ardeiul în jumătate, se curată de seminţe, se scot nervurile, se spală şi se amestecă apoi cu restul de lapte şi esenţă de vanilie. Această compoziţie se pune pe foc. După ce a dat primul clocot, se adaugă crema de gălbenuşuri frecate cu laptele, amestecând continuu. Se lasă să dea iarăşi în clocot, apoi se ia vasul de pe foc.

Se scoate ardeiul iute din cremă şi se adaugă ciocolată rasă pe răzătoare. Crema de ciocolată şi aromă de ardei iute astfel obţinută se poate servi simplă, sau cu frişcă bătută, peste care se presară scorţişoară.

sursa: 248chilli.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *