Culinar.md

REȚETA ZILEI: Cremă de zahăr ars

Ingrediente
Ouă – 10 buc
Lapte – 1 litru
Zahăr – 200 g
Esenţă de vanilie sau 1/2 păstaie de vanilie

Mod de preparare
Într-un bol mare spargem cele 10 ouă pe care le vom mixa bine. Adăugăm 100g de zahăr şi amestecăm până se va topi. Punem un vârf de sare, laptele, esenţă de vanilie şi vom continuă să amestecăm. Într-o crăticioara mică vom topi restul de zahăr la foc mic. După ce s-a topit zahărul se ia vasul pe care doriţi să-l introduceţi la cuptor şi adaugă zahărul topit şi compoziţia de mai sus. Introducem în cuptorul încins în prealabil la 165 de grade pentru aproximativ 35 de minute.

Se serveşte rece!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *