(REȚETA ZILEI) Dulceață de ardei iute
Pentru 1 porție:
500 g ardei iute- verde, roșu și galben
500 g zahar
500 ml oțet de 9 grade
Fierbeţi 20- 30 min oţetul cu zahăr sau până ce acesta se leagă la fel că siropul de la dulceaţă.
Între timp, spălaţi şi zvântaţi ardeii iuţi. Tăiaţi-i rondele (dacă se doreşte o dulceaţă mai puţin iute, indepertati întâi seminţele şi vinişoarele ardeilor, măcar parţial, apoi feliaţi-i. Atenţie! Lucraţi doar cu mănuşi.).
Adăugaţi ardeiul feliat şi fierbeţi în continuare încă 20- 30 min în funcţie de cât de legată vreţi să fie dulceaţă. Şi cum “siropul“ este cel mai apreciat, nu exageraţi cu fierberea dulceţii.
Turnaţi fierbinte în borcanele sterilizate şi puneţi-le răsturnate pe capac, între paturi, până se răcesc complet.
Etichetaţi şi daţi la cămară. Se păstrează foarte bine mai mult de 24 luni.
Aşteptaţi 2- 3 săptămâni pentru a fi savurată în adevăratul sens al cuvântului.
Serviţi că garnitură la fripturi, preparate cu carne, în general; că adaos la ciorbe, sosuri, tocăniţe, paşte, omlete, pizza, aluaturi cu umpluturi de carne şi caşcaval, etc; merge de minune lângă varză cu carne sau la orice mâncare la care de obicei adaugi ardeii clasici în oţet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!