Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Dulceaţă de cireşe

Ingrediente
1 kg cireşe (cântărite după curăţare)
1 kg zahăr
1 lămâie medie (doar sucul)

Mod de preparare 

Spălăm cireşele şi le ştergem bine cu hârtie absorbantă de bucătărie. Curăţăm sâmburii cireşelor, cu mare grijă că să nu le deformăm prea mult.
Dacă avem un aparat pentru scos sâmburii, treaba merge uşor, în caz contrar, crestati un pic partea superioară a fiecărei cireşe şi extrageţi sâmburele cu ajutorul unui ac de siguranţă sau agrafe.

Punem cireşele într-o cratiţă încăpătoare, cu fund gros, şi le acoperim cu zahăr, sucul unei lămâi. Punem cratiţă pe foc mic şi avem grijă să adunăm spumă formată la suprafaţă în timpul fierberii.

Fierbem dulceaţă de cireşe pentru cca 50-60 minute (mie îmi place să fie foarte bine legată, deci o fierb cam 60 minute).

Înainte de a stinge focul, punem câteva picături de dulceaţă pe o farfurie ţinută în congelator 10 minute. Dacă picăturile îşi păstrează formă, dulceaţă este gata, dacă au tendinţa să se deformeze, o mai fierbem încă 5 minute şi repetăm testul picăturii.

Punem dulceaţă fierbinte în borcane sterilizate fierbinţi, le închidem cu capac şi le întoarcem invers. Le lăsăm astfel întoarse pentru cca 20 minute, apoi le întoarcem în poziţia iniţială.

După ce s-au răcit complet, le depozităm în cămară

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *