Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Dulceaţă de dovleac de toamnă

Ingrediente

1 kg pulpă de dovleac
200 ml apă
1 kg zahăr
1 lămâie
1 portocală

Mod de preparare

Dovleacul se curată de coajă şi se taie în cuburi mici. Se amestecă apă cu zahărul, sucul de la citrice şi câteva bucăţi din coajă acestora. Se pun la fiert, la foc mare, până se obţine un sirop bine legat (aprox 25 min). Se adaugă dovleacul şi se continuă fierberea, la foc mic, pentru încă 20-25 minute.

Se amestecă des, să nu se prindă de fundul vasului. Când dulceaţă de dovleac este destul de închegată, se pune fierbinte în borcanele spălate şi sterilizate.

Dulceaţă de dovleac este foarte bună a fi soncumata că atare, ori la creme şi prăjituri.

sursa: culinar.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *