Culinar.md
(REȚETA ZILEI) Dulceaţă de dovleac de toamnă
Ingrediente
1 kg pulpă de dovleac
200 ml apă
1 kg zahăr
1 lămâie
1 portocală
Mod de preparare
Dovleacul se curată de coajă şi se taie în cuburi mici. Se amestecă apă cu zahărul, sucul de la citrice şi câteva bucăţi din coajă acestora. Se pun la fiert, la foc mare, până se obţine un sirop bine legat (aprox 25 min). Se adaugă dovleacul şi se continuă fierberea, la foc mic, pentru încă 20-25 minute.
Se amestecă des, să nu se prindă de fundul vasului. Când dulceaţă de dovleac este destul de închegată, se pune fierbinte în borcanele spălate şi sterilizate.
Dulceaţă de dovleac este foarte bună a fi soncumata că atare, ori la creme şi prăjituri.
sursa: culinar.ro