(REȚETA ZILEI) Dulceaţă de roșii
Ingrediente: opt roşii coapte bine, ulei de măsline, sare, piper şi o două linguri de zahăr brun, cimbru sau busuioc uscat.
Preparare:
– Încălzeşte cuptorul. Pune câteva linguri de ulei de măsline într-o tavă rezistenţă la foc şi neaderenţa;
– Taie fiecare roşie în felii groase şi pune totul în tavă, într-un singur strat. Presară sare, piper, stropeşte roşiile cu ulei şi împrăştie peste roşii, că şi cum ai pune sare, cele două linguri cu zahăr brun;
– Dă totul la cuptor, circa 40-45 de minute;
– Când sunt gata, presară din belşug, peste roşiile coapte, cimbru sau busuioc uscat;
– Serveşte minunăţiile acestea după ce s-au răcorit puţin, dar nu reci, cu felii foarte subţiri de pâine prăjită, unsă uşor cu unt. Este savuros!
sursa: retete.eva.ro