Culinar.md
(REȚETA ZILEI) Fasole cu roșii coapte
Ingrediente pentru fasole cu roșii coapte:
2 căni de fasole boabe, fiartă
3 roșii coapte
1 lingură de oțet balsamic
1 lingură de oțet de mere
1 lingură sare de mare
2 lingurițe ulei de măsline
1 linguriță de rozmarin verde, tocat
Pentru roșiile coapte:
3 roșii tăiate în câte 4 bucăți
2 lingurițe ulei de măsline
3 fire de cimbru verde
½ lingură sare de mare
Mod de preparare pentru fasole cu roșii coapte:
Coaceți roșiile: puneți bucățile de roșii într-o tavă, turnați ulei de măsline peste ele și presărați sare și cimbru, apoi lăsați tava la cuptor, la 175°C, pentru circa 30 de minute.
Într-un bol mare, amestecați fasolea fiartă cu roșiile coapte, apoi le stropiți cu oțet și ulei.
Presărați sare de mare și rozmarin…
sursa. yve.ro