Culinar.md

Rețeta zilei: Ghebe cu usturoi și mămăligă pe grill

Astăzi am pentru voi o reţeta de post simplă, o reţeta rapidă, ghebe cu usturoi servite alături de mămăliguţă aromată friptă pe grill.

Ingrediente:

500 gr ghebe
3 căţei usturoi
3-4 linguri ulei
3-4 fire pătrunjel
mălai pentru mămăligă
1 crenguţa rozmarin
un praf ghimbir
sare, piper

Mod de preparare:

Încingem uleiul şi adăugăm ghebele. Eu le-am pus direct din congelator şi şi-au lăsat zeamă, dacă folosiţi ghebe proaspete adăugaţi 50ml vin sau apă. Le lăsăm la foc iute până scade lichidul şi devin uşor rumene.

Adăugăm usturoiul pisat şi îl mai lăsăm pe foc doar cât să îşi elibereze aromele.

Preparam o mămăligă mai vârtoasă şi o tăiem felii. În apă în care fierbem mămăligă adăugăm o crenguţa de rozmarin sare, piper şi un praf de ghimbir. Crenguţa o vom scoate înainte să punem mălaiul.
Punem feliile să se rumeneasca pe ambele părţi pe grill-ul încins şi uns cu o lingură de ulei.

Tocăm mărunt pătrunjelul şi îl presăram peste ciuperci. Servim cu mămăligă friptă pe grill.

Sursa: caietulcuretete.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *