Timpul Liber

(REȚETA ZILEI) Limonada de mentă și ghimbir

 Ingrediente:
– 150 ml sirop de ghimbir
– 75 ml zeamă de lămâie (1 1/2 lămâie stoarsă)
– 500 ml apă (eu am pus 250 ml apă plată, 250 ml apă carbogazoasă)
– 10-12 frunze de mentă
– 3-4 felii de lămâie
– gheață (vreo 15-20 de cuburi)

Sirop de ghimbir:
– 1/2 cană apă (100 ml)
– 1/2 cană zahăr (100 g)
– 25 – 30 g ghimbir curățat

Preparare:

Primul pas este să faceți siropul. Tăiați ghimbirul în 5-6 bucățele. Puneți-l într-un vas, împreună cu o jumătate de cană de apă și o jumătate de cană de zahăr. Lăsați-l pe foc mediu aproximativ 12-13 minute. Dați-l deoparte și lăsați până se răcește.

Între timp, stoarceți lămâile. Spălați menta și lăsați-o la scurs. Puneti într-un robot de bucătărie frunzele de mentă, vreo 5-6 cuburi de gheață, zeama de lămâie, siropul de ghimbir și apa plată. Amestecați bine.

Pregătiți 3 pahare (de 250 – 300 ml) în care puneți câteva cuburi de gheață (după preferințe) și câte o felie de lămâie. Împărțiți conținutul în mod egal între cele pahare. Turnați restul de apă.

sursa: reteteculinare.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *