Culinar.md

REȚETA ZILEI: Mâncare de gutui cu pui

Ingrediente
4 gutui
8 bucăţi de pui
6 linguri de zahăr
2 linguri de făină
50g de unt
200ml de apă fierbinte sau supă de pui
50ml de smântână lichidă
pătrunjel proaspăt
sare şi piper

Mod de preparare
– Gutuile bine coapte, necurăţate de coajă, se spală, se taie în sferturi, li se scot sâmburii şi se taie în felii de 0,5cm grosime.

– Fructele se pun într-o cratiţă, împreună cu jumătate din unt şi cu 50ml de apă, se presară cu sare şi piper proaspăt măcinat, se acoperă cu un capac şi se călesc la foc mic timp de 10-15 minute, fără să se amestece pentru a nu se sfărâma.

– Puiul se spală şi se şterge bine, se sărează şi se piperează şi se rumeneşte într-o tigaie, în câteva linguri de ulei, până devine auriu şi crocant.

– Între timp, într-o tigaie mică se topeşte zahărul, se trage tigaia de pe foc şi se adaugă restul de unt topit şi 200ml de apă fierbinte (sau supă de pui).

– Se pune din nou tigaia pe foc şi se lasă să fiarbă până se topeşte zahărul. Se amestecă făina cu 4 linguri de apă, se toarnă peste sosul caramel şi se mai lasă 5 minute pe foc, până se îngroaşă puţin.

– Se toarnă caramelul peste gutui, se amestecă uşor şi se serveşte alături de puiul crocant, presărat cu pătrunjel tocat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *