Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Orez cu ciuperci şi usturoi

Ingrediente

► 8 linguri orez cu bob mare
►un căţel usturoi
►o linguriţă unt

Pentru sos:
►200 g piept de pui
►8 ciuperci
►25 g unt
►2 linguri făină
►200 ml vin alb
►sare
►piper

Preparare:

1. Într-un vas, se pune orezul la fiert cu apă măsurată de trei ori cantitatea lui. Se adaugă usturoiul feliat, se pune capac şi se lasă la foc mic. Când apaa scăzut complet, se trage de pe foc şi se amestecă cu unt.
2. Într-o tigaie, se căleşte în unt pieptul tăiat cubuleţe, se adaugă ciupercile feliate şi, când apa lor s-a evaporat, se presară sare şi piper şi se adaugă făină. Se amestecă şi apoi se desface cu vinul turnat puţin câte puţin. Se lasă câteva minute pe foc până ce devine gros.
3. Se aduce la masă cu orez.

sursa: unica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *