(REȚETA ZILEI) Orzo cu dovlecei
De asemenea, conform studiilor realizate de UŞA Rice Federation, persoanele care consumau orez regulat, consumau, de asemenea, mai multe legume, fibre, fier şi potasiu, decât persoanele care nu aveau orezul în dietă obişnuită şi care aveau tendinţa de a consumă mai multă carne şi mai multe grăsimi săturate.
În timp ce toate cerealele integrale împărtăşesc beneficii medicale similare, fiecare tip de orez oferă, de asemenea, propriile avantaje speciale. Vezi câte tipuri de orez există şi cum te ajută fiecare!
Ingrediente
150 gr paste orzo
1/2 ceapă mică (cca 25 gr)
1 dovlecel mic (cca 250-300 gr)
6 fire mărar
2 fire mentă (cca 15 frunze mai mari)
35 gr brânză tare (tip parmezan; am folosit brânză de oaie Horezu)
2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare, piper negru
Preparare
Se pune orzo la fiert în multă apă cu sare, conform timpului de pe pachet.
În acest timp se toacă ceapă mărunt. Dovlecelul se taie în patru pe lungime şi apoi se taie felii nu foarte groase.
Se încinge uleiul şi se adaugă ceapă şi dovleceii. Se soteaza la foc mediu timp de aprox. 5 minute, până ceapă e moale. Se adaugă 1 polonic de apă în care fierbe orzo, sare, piper negru măcinat şi se pune capacul. Se fierbe înăbuşit, la foc mic, timp de 5 minute, până dovlecelul e făcut.
Se ia capacul şi dacă e mult lichid pe dovlecei se mai lasă câteva minute să scadă. Se adaugă verdeţurile tocate fin şi se mai lasă 1 minut pe foc.
Se adaugă orzo scurs şi se amestecă bine. Se adaugă brânză răzuită şi se amestecă până se topeşte. Se drege mâncarea de sare.
E bună caldă sau la temperatura camerei.
sursa: e-retete.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!