Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Pâine dulce cu banane

Ingrediente:

220 grame făină
130 grame zahăr
3 banane coapte
2 ouă
125 ml unt topit
o mâna de nuci
zahăr vanilat
un praf de sare

Preparare:

Pentru început preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Pregătim o formă cu hârtie de copt sau tapetăm cu unt şi făină.

Avem nevoie de două boluri: în primul vom amestecă ingredientele uscate şi în cel de-al doilea ingredientele lichide.

Aşadar să începem, amestecăm făină cu zahărul, praful de copt, un plic cu zahăr vanilat, nucile şi un praf de sare. Curăţăm bananele şi pasăm două bucăţi şi jumătate (cealaltă jumătate o vom folosi la decor). În al doilea vas omogenizăm untul topit, două ouă şi bananele pasate.

Amestecăm conţinutul celor două boluri şi turnam compoziţia rezultată în tavă pregătită la început. Decorăm pâinea dulce cu feliuţe de banane sau nuci.
Introducem formă în cuptor şi coacem prăjitură până când se rumeneşte (aproximativ 50-60 de minute). Pentru a fi siguri că s-a copt şi în interior, facem testul scobitorii. La final scoatem prăjitură din tavă, lăsăm să se răcească şi apoi putem să trecem la degustare.

Menţiuni:

Se obişnuieşte să fie servită la micul dejun, alături de o cană de ceai sau de cafea. Există o mulţime de variante: cu nuci, cu ciocolată, cu scorţişoară, cu diverse toppinguri, etc.

sursa: reteteculinare.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *