Culinar.md

Rețeta zilei: Pârjoale de cartofi umplute cu ciuperci

INGREDIENTE

3-4 cartofi medii
250 g ciuperci
1 ceapă mare
2-3 linguri d făină + extra pentru tăvălit
1 ou
sare și piper după gust
3 linguri de unt
smântână
pătrunjel proaspăt (opțional)

PREPARARE

Fierbe cartofii timp de 25-30 de minute.

Taie ceapa julien și ciupercile felii subțiri. Pune un pic de unt în tigaie și călește ceapa timp de 5 minute apoi adaugă ciupercile și mai călește pentru alte 5 minute. Adaugă pătrunjel proaspăt, asezonează bine și călește până ceapa se înmoaie și devine aurie și sticloasă. Pune unt peste cartofi, pisează-i bine (ca pentru piure) și asezonează cu sare și piper – după gust. Adaugă oul și făina și omogenizează.

Presară făină pe un fund de lemn. Pune cam 1 lingură din compoziția de mai sus și preaseaz-o cu buricele degetelor până se nivelează. Fă același lucru cu tot restul compoziției. Apoi pune pe fiecare mini-“aluat” câte o lingură rasă (sau chiar mai puțin, te orientezi din ochi) de ciuperci călite.

Acum ia cu ambele mâini dintr-o latură a “aluatului” și îmbracă bine umplutura astfel, sigilând-o înăuntru. Fă la fel cu toate.

Prăjește-le în tigaie, la foc mediu, până se rumenesc și devin crocante la exterior. Când sunt gata, scoate-le pe un șervețel de hârtie ca să se mai absoarbă uleiul.

Se servesc cu smântână și pătrunjel proaspăt deasupra.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *