(REȚETA ZILEI) Pizza turcească
Cum se prepară?
Amesteci într-un vas drojdia cu zahărul şi cu 100 ml apă caldă şi laşi aluatul la dospit. După ce a dospit, amesteci cu făina, sarea (15 g), uleiul (50 ml), 300 ml apă caldă şi laşi la crescut.
Ceapa tocată mărunt, roşiile tăiate cubuleţe, pasta de tomate, carnea tocată, puţină apă, ardeiul iute, menta tocată şi pătrunjelul le înăbuşi circa 10 minute într-o tigaie cu ulei încins, până scade sosul.
Din 250 g de aluat formezi o chiflă şi o întinzi până ajunge la grosimea de 5-6 mm, apoi o pui într-o tavă unsă cu ulei. Pe blat întinzi compoziţia de carne, condimentezi şi o ţii la cuptor la 280 de grade Celsius, timp de 8 – 10 minute.
sursa: retetaperfecta.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!