(REȚETA ZILEI) Plăcintă cu brânză dulce şi stafide
INGREDIENTE
Pentru aluat:
• 300 g făină
• 120 g margarina
• 1 lingura zahar
• 2 linguri smântâna
Pentru uns:
• 2 linguri smântâna
Pentru umplutură:
• 500 g brânza de vaci
• 2 linguri smântâna
• 150 g stafide aurii
• 1 plic zahar vanilinat
• 3 ouă
• coaja rasă a unei lamâi sau portocale
Pentru tavă:
• 1 linguriță margarină
• o lingura faină
Pentru ornat:
• 50 g migdale marunţite
PREPARARE
1. Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, smântâna și margarina și se framântă un aluat potrivit, din care se întind două foi. O foaie se așază în tava unsă cu margarină și tapetată cu făina.
2. Se amestecă galbenușurile cu brânza, smântâna, zahărul vanilinat și coaja de citrice, dupa gust. Se adaugă albușurile bătute spuma și stafidele.
3. Se toarnă umplutura peste foaia din tavă, se acoperă cu a doua foaie, se unge cu smântâna și se dă tava la cuptor pentru 30 de minute. Se ornează cu migdale mărunţite.
sursa: ziarulatac.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!