Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Plăcintă cu brânză dulce şi stafide

INGREDIENTE

Pentru aluat:
• 300 g făină
• 120 g margarina
• 1 lingura zahar
• 2 linguri smântâna

Pentru uns:
• 2 linguri smântâna

Pentru umplutură:
• 500 g brânza de vaci
• 2 linguri smântâna
• 150 g stafide aurii
• 1 plic zahar vanilinat
• 3 ouă
• coaja rasă a unei lamâi sau portocale

Pentru tavă:
• 1 linguriță margarină
• o lingura faină

Pentru ornat:
• 50 g migdale marunţite

PREPARARE

1. Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, smântâna și margarina și se framântă un aluat potrivit, din care se întind două foi. O foaie se așază în tava unsă cu margarină și tapetată cu făina.

2. Se amestecă galbenușurile cu brânza, smântâna, zahărul vanilinat și coaja de citrice, dupa gust. Se adaugă albușurile bătute spuma și stafidele.

3. Se toarnă umplutura peste foaia din tavă, se acoperă cu a doua foaie, se unge cu smântâna și se dă tava la cuptor pentru 30 de minute. Se ornează cu migdale mărunţite.

sursa: ziarulatac.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.