Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Prajitura ”Buburuză” pentru cei mici

Ingrediente

Pentru blat:
8 ouă
8 linguri făină
8 linguri zahăr
esenţă de portocale 
sare 
30 g amidon 

Pentru cremă:

 300 m lapte
150 g zahăr 
 100 g unt
50 g ciocolată albă
50 g zahăr pudra 
2 linguri ulei 

Pentru decor:
 200 g ciocolată albă
 50 g ciocolată neagră
 50 g drajeuri colorate
 2 bomboane de ciocolată
colorant alimentar roşu

Mod de preparare

Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul. Albuşurile se bat spumă împreună cu esenţă de portocale şi sare. Următorul pas este încorporarea albuşurilor în compoziţia de gălbenuşuri. Se adaugă făină, amestecând uşor de jos în sus.

Aluatul astfel obţinut se toarnă în formă de tort unsă şi tapetata în prealabil şi se lasă în cuptor 30 de minute. Blatul se va lasă la răcit.

Laptele se amestecă cu amidonul şi cu zahărul şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă, după care se ia de pe foc şi se adaugă ciocolată rasă. Se amestecă bine şi se lasă la răcit. Untul se freacă spumă cu zahărul pudra şi apoi se adaugă treptat crema de ciocolată albă.

După ce s-a răcit, blatul se taie în două, iar în mijloc se pune crema de ciocolată albă. Se taie trei pătrimi din tort pe jumătate, astfel încât să se poată formă aripile buburuzei. Sfertul rămas se taie în semicerc (doar partea de sus, nu şi cea de jos), formând astfel capul, peste care torni ciocolată neagră topită.

Ciocolată albă se topeşte cu uleiul pe baie de aburi, după care se adaugă câteva picături de colorant roşu. Glazura se toarnă pe aripile buburuzei, care vor fi decorate cu drajeurile colorate. Ochii se fac din bomboanele de ciocolată, gura din glazură roşie.

Timp de pregătire: o ora şi un sfert
Timp de coacere: 30 minute
Dificultate: medie

sursa: utilecopii.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *