Rețeta zilei: Prăjitură cu caise
Caisele au un conţinutul ridicat de potasiu şi o prezenţă redusă a sodiului. Prepararea unei prăjituri cu caise pe timp de vară nu ia mult timp și are un gust deosebit dulce acrişor.
500 g caise
6 ouă
6 linguri zahăr pudră
6 linguri făină
1 linguriţă zeamă de lămâie
coaja rasă de la o lămâie
1 praf de sare
50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Într-un bol mixăm ouăle cu zahărul pudră până devin cremoase și deschise la culoare. Adăugăm făina, zeama de lămâie și restul indredientelor.
Acoperim cu hârtie de copt tava. Atenție, hârtia trebuie udată prealabil. Compoziția primită o turnăm pe tavă nivelând-o bine.
Sâmburii din caise se scot, iar fructele se taie în șase bucățele. Acestea se așează deasupra aluatului și pentru doritori se poate presăra cu fistic tocat, nuci sau migdale.
Prăjitura se coace timp de 35-40 de minute la 180 grade Celsius până se rumenește ușor deasupra.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!