Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Prăjitură cu ciocolată şi sfeclă roşie

Metodă de preparare

Încinge cuptorul al 180C (160C dacă este cu ventilaţie).Unge o tavă rotundă cu pereţi detasabili cu diametrul de 22cm şi tapetează-o cu hârtie de copt. Topeşte ciocolată la bain marie şi lasă-o să se răcească.

Bate ouăle cu uleiul şi zahărul. Adaugă extractul de vanilie, bicarbonatul, praful de copt, făină şi migdalele măcinate şi amestecă bine.

Rade sfeclă roşie ( pe partea mică a răzătorii) şi stoarce-o de lichidul în exces. Apoi încorporează-o în aluat împreună cu ciocolată.

Toarnă amestecul în tavă pregătită şi coace timp de 50-60minute, până când trece de testul scobitorii. Dacă prăjitură da semne că se rumeneşte prea repede acoperă-o cu o folie.

Lasă prăjitură să se răcească pe un grătar.

Pregăteşte glazură din:
150g ciocolată
100g zahăr pudra
100g smântână

Topeşte ciocolată la bain marie, lasă-o să se răcească apoi amestecă în ea zahărul şi smântână. Întinde această glazură peste prăjitură răcită şi serveşte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *