Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Prăjitură cu ciocolată şi sfeclă roşie

Metodă de preparare

Încinge cuptorul al 180C (160C dacă este cu ventilaţie).Unge o tavă rotundă cu pereţi detasabili cu diametrul de 22cm şi tapetează-o cu hârtie de copt. Topeşte ciocolată la bain marie şi lasă-o să se răcească.

Bate ouăle cu uleiul şi zahărul. Adaugă extractul de vanilie, bicarbonatul, praful de copt, făină şi migdalele măcinate şi amestecă bine.

Rade sfeclă roşie ( pe partea mică a răzătorii) şi stoarce-o de lichidul în exces. Apoi încorporează-o în aluat împreună cu ciocolată.

Toarnă amestecul în tavă pregătită şi coace timp de 50-60minute, până când trece de testul scobitorii. Dacă prăjitură da semne că se rumeneşte prea repede acoperă-o cu o folie.

Lasă prăjitură să se răcească pe un grătar.

Pregăteşte glazură din:
150g ciocolată
100g zahăr pudra
100g smântână

Topeşte ciocolată la bain marie, lasă-o să se răcească apoi amestecă în ea zahărul şi smântână. Întinde această glazură peste prăjitură răcită şi serveşte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.