Culinar.md

REȚETA ZILEI: Prăjitură cu morcovi. Desertul delicios pentru pofticioşi

Gustul acestei prăjituri este unul inconfundabil, aşa că îi vei răsfaţă şi pe cei mai mofturoşi membrii ai familiei, care vor mai cere încă o porţie. Pentru că este o reţeta care se pregăteşte foarte repede, chiar şi o gospodină începătoare o poate încerca, iar rezultatul cu siguranţă că va fi pe măsură aşteptărilor celor dragi ei.

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru prăjitură cu morcovi:

Ingrediente pentru blat:

250 gr făină
250 gr morcovi
150 gr zahăr
4 ouă
250 ml ulei
1 linguriţă praf copt
un praf scorţişoară
1 praf nucşoară
1 cm rădăcina ghimbir

Pentru crema:

100 gr unt nesărat
100 gr zahăr pudra
250 gr crema de brânză
extract de vanilie

Se pun într-un vas făină, praful de copt şi morcovul ras. Se mixează ouăle cu zahărul până se spumează şi se adaugă şi ele în vas. Se pune uleiul şi se omogeniza. Se adaugă scorţişoară, nucşoară şi ghimbirul ras şi se încorporează şi acestea.

Se toarnă aluatul astfel obţinut în formă de copt. Dacă ai o formă din silicon, nu mai este nevoie da fie unsă, dacă foloseşti o formă obişnuită, fie o ungi cu puţin ulei, fie o tapetezi cu hârtie de copt.

Se da aluatul obţinut la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 30 minute sau până se rumeneşte uşor pe margini. Se scoate din cuptor cu atenţie şi se lasă să se răcească. Următorul pas este pregătirea cremei.

Untul moale se freacă împreună cu zahărul până devine cremos. Se adaugă crema de brânză şi vanilia şi se mixează până se obţine o crema fină. Se toarnă crema deasupra blatului lăsând-o să curgă puţin pe margini.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *