(REȚETA ZILEI) Praz umplut cu piept de pui
Ingrediente
4 fire de praz mai groase
500 g piept de pui
1 felie de franzelă
2 ouă
2 cepe
500 ml suc de roșii
1 cană de ulei (200 ml)
1 legătură de mărar
1 lingură de făinăsare
piper după gust
Mod de preparare
Taie prazul în bucăți de 7-8 cm, opărește-l câteva minute. Scurge bucățile de praz. Scoate miezul prazului cu coada unei linguri de lemn. Împinge cât să lași 2-3 fire exterioare.
Călește ceapa în ulei. Dă carnea prin mașina de tocat de două ori. Înmoaie franzela, stoarce-o bine de apă. Amestecă toate ingredientele cu ou, mărar tocat, sare, făină și piper.
Umple cu grijă foile de praz cu această compoziție. Călește prazul umplut într-o cratiță cu ulei și acoperă cu sucul de roșii. Lasă pe foc 30 de minute, potrivește de sare, apoi lasă 10-15 minute la foc redus. Poți servi sarmalele cu smântână.
sursa: femeia.ro