REŢETA ZILEI: Pui cu ardei copţi
Ingrediente
1 piept de pui
două cepe
8 ardei căpia
1 legătură de mărar
1 legătură cimbru
250 ml de suc de orsii
4 căţei de usturoi
2 linguri de ulei
sare, piper
puţină brânză sau caşcaval pentru a gratină
Mode de preparare
– Coace ardeii (pe jar, dacă este posibil), curată-i de coajă când se răcesc şi taie-i fâşii. Taie pieptul de pui felii că pentru şniţele, condimentează-l cu sare şi piper, apoi rumeneşte-le într-o tigaie antiaderenta cu o lingură de ulei. Îl vei scoate pe o farfurie. Într-o altă tigaie pune o lingură de ulei, căleşte puţin ceapă şi usturoiul tăiate mărunt. Adaugă jumătate din ardeii copţi tăiaţi şi sucul de roşii, condimentează cu sare, piper, cimbru şi mărar tăiate mărunt şi fierbe 10 minute.
– Într-o tavă pentru cuptor pune jumătate din cantitatea de sos, apoi un strat de feliuţe de piept de pui (jumătate din cantitatea de pui). Peste carne, pune restul de ardei tăiaţi fasiute, apoi aşează celelalte felii de pui. Acoperă cu sosul rămas. Presară cu puţină brânză sau caşcaval ras şi ţine la cuptor 10 minute. Dacă vrei, serveşte cu păstăi verzi sau cartofi natur.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!