Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Pui cu sos dulce şi migdale

INGREDIENTE 

4 felii piept de pui
Pentru sos:

3 cepe
1 ardei gras rosu
4 linguri cu vârf gem de caise
2 linguri oet de vin rosu
1 lingura ulei
100 ml apa
sare
piper

Pentru servit:
100 g migdale feliate

PREPARARE

O reţetă exotică şi delicoasă. Prepară şi tu pui cu sos dulce şi migdale după o reţetă simplă!

1. Pe gratarul încins se pun feliile de carne si se întorc pe ambele parţi. Se ţin câte 5 minute pe fiecare parte si apoi se scot si se pastreaza la cald.

2. Între timp, într-o tigaie cu ulei se calesc ceapa si ardeiul taiate marunt si, când s-au înmuiat, se adauga gemul, oţetul, sarea, piperul si apa. Se lasa pe foc 10 minute amestecând mereu.

3. Friptura se așază pe farfurii, se toarnă sosul și se aduce la masa presărată cu migdale.

sursa: unica.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *