Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Shaorma de casă cu pui

Ingrediente

lipii libaneze din comerţ pentru shaorma

1 piept de pui
3-4 cartofi
2-3 castraveţi muraţi
o ceapă tăiată solzisori
o mâna de varză tocată mărunt
maioneză (un gălbenuş de ou, o linguriţă muştar, sare, zeamă de lămâie, ulei)
ketchup dulce
2-3 căţei de usturoi
piper
sare

Spălăm pieptul de pui şi desfacem pieliţă. Îl dăm cu sare şi piper şi îl introducem la cuptor la foc mediu. Lăsaţi bucăţile de piept mai groase că să nu se usuce prea tare la gătit. Curăţăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem păi şi îi punem la prăjit puţin săraţi. Tocăm apoi varză fideluta, ceapă solzisori, castraveţii feliuţe subţiri în lung. Le dăm de o parte şi preparam maioneză dintr-un gălbenuş de ou crud, o linguriţă muştar, puţină sare, puţină zeamă de lămâie; adăugăm uleiul (100ml) puţin câte puţin frecând compoziţia. În această maioneză frecăm şi căţeii de usturoi mărunţiţi bine. Odată toate pregătite, putem începe montarea Shaormei. 

Aşezăm lipia pe o farfurie, o ungem cu o lingură de sos de maioneză, adăugăm varză întinsă în lungul lipiei, cartofi prăjiţi, piept de pui tăiat feliuţe subţiri, felii de castraveţi şi ceapă, punem ketchup după gust, o rulăm că pe clătită şi papam cu poftă! 
Se serveşte cât e caldă.

sursa: culinar.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *