(REȚETA ZILEI) Sos de roşii pentru paste
Ingrediente:
2 kg roşii
1 linguriţă
sare, piper
câteva fire de busuioc
câteva fire de oregano
Mod de preparare:
Alegem roşii foarte bine coapte şi pe cât posibil de grădină, sunt mult mai gustoase. Le dăm prin maşina de roşii cu separator şi le punem într-un vas. Tocăm mărunt busuiocul şi oregano.
Adăugăm peste roşii busuiocul oregano, sarea şi piperul şi punem la foc mic. Lăsăm să fiarbă până capătă consistentă unui sos. Dacă doriţi să faceţi pentru iarnă turnaţi sosul fierbinte în borcane puneţi pe fundul unei cratiţe un prosop, completaţi cu apă până la jumătatea borcanelor, puneţi pe foc şi daţi în două trei clocote.
Lăsaţi să se răcească complet apoi scoateţi borcanele din apă le lăsaţi să se zvînte apoi le puneţi în cămară. Este un sos foarte potrivit pentru paste, dar la fel de bine îl puteţi folosi pentru cartofi sau friptură.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!