Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Supă cremă cu castane

Castanele comestibile sunt renumite îndeosebi pentru conţinutul bogat în fibre alimentare (previn afecţiunile digestive) şi în carbohidraţi complecşi(furnizează corpului energie timp îndelungat). În plus, conţin vitamine (B6, B9, C, E şi K) şi minerale (calciu, zinc, magneziu şi potasiu), care le fac potrivite pentru a fi consumate la orice vârstă. De remarcat este şi faptul că, deşi sunt incluse în categoria fructelor oleaginoase, castanele au cel mai scăzut conţinut de grăsimi saturate şi, totodată, sunt sărace în calorii. Castanele pot fi consumate chiar şi de persoanele cu intoleranţă la gluten, deoarece nu conţin această proteină ce produce reacţii inflamatorii la nivelul intestinului subţire.

Ingrediente:

2 căni (pline) cu castane fierte sau coapte în cuptor
1 ceapă tocată
1 morcov tocat
1 fir de ţelină(seleri)
4 linguri cu ulei
3 1/2 căni supă de legume
1 pahar cu vin 
puţin oregano, sare, piper
1/2 cană smântână lichidă.

Preparare:

Într-o oală punem uleiul şi călim ceapă, morcovul şi ţelină până se rumenesc uşor, cam 7-10 minute. Adăugăm şi castanele şi mai lăsăm 4 minute. Stingem cu vin şi punem şi oregano şi lăsăm pe foc tare până rămâne jumătate din zeamă.

Adăugăm apoi supa de legume şi (cu capacul pus pe jumătate) lăsăm să fiarbă 30 minute la foc mic.

Apoi punem totul în blender şi-l facem piure, răsturnăm înapoi în oală totul şi adăugăm smântână . Încălzim pe foc mic foarte puţin.

Se serveşte imediat.

sursa: reteteculinare.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *