Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Supă cremă de morcovi cu ghimbir

Ingrediente

2 morcovi
O ceapă
2 cartofi
O bucată de 2-3 cm de ghimbir
2 linguri ulei de măsline extravirgin
Suc de lămâie
Scorţişoară, turmeric
Sare şi piper, după gust
Verdeţuri pentru decor (pătrunjel, busuioc verde, coriandru

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o oală de supă. Adaugă ceapa şi ghimbirul dat prin răzătoare şi căleşte-le în jur de cinci minute, până se înmoaie. Taie toate legumele, pune-le în oală şi adaugă apă, doar cât să le acopere. Lasă-le la fiert timp de 15-20 de minute. După ce ai oprit focul, poţi pune uleiul de măsline şi sucul de lamâie. Pasează supa şi asezonează cu praf de scorţişoară, turmeric, sare şi piper. Se poate servi cu iaurt/smântână, seminţe de dovleac sau verdeţuri proaspete.

Supa cremă de morcovi cu ghimbir este perfectă pentru sezonul rece! 

sursa: csid.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *