Timpul Liber

(Rețeta zilei) Supă de dovleac și salvie

Ingrediente

1 lingură ulei de măsline
1 lingură de unt
3 cepe, tocate
2 linguri de salvie tocată
1,4kg de dovleac plăcintar, curățat de coajă și de semințe
1 lingură de miere
1,5l supă de legume
fire de chives, tocate
piper negru, pentru servit

Mod de preparare

1. Topește untul și uleiul într-o cratiță mare sau într-un vas termorezistent. Adaugă ceapa și salvia și sotează-le până se înmoaie – cam 15 minute. Pune dovleacul și amestecă încontinuu 5 minute. Adaugă mierea, supa și fierbe totul până când dovleacul este moale.

2. Lasă supa să se răcească un pic și paseaz-o într-un blender. Asezoneaz-o și mai adaugă supă de legume sau apă, dacă este prea groasă. Reîncălzește-o înainte de a servi, presară chives și piper negru.

sursa: goodfood.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *