(REȚETA ZILEI) Tocăniţă de dovlecei
Mai mult, conținutul său scăzut de carbohidrați, îl transformă într-un aliment ideal pentru diabetici, iar cantitatea scăzută de sodiu îl recomandă în alimentația persoanelor care suferă de hipertensiune. Conținutul de fibre și semințele favorizează și îmbunătățesc tranzitul intestinal.
Nu numai că este sănătos și savuros, însă dovlecelul se mai bucură de un atu: poate fi gătit în mai multe feluri – pe grătar, prăjit, ca garnitura.
Câteva sfaturi:
• Când cumperi dovlecei, alege-i pe cei cu coaja verde, cu luciu, nepătată
• În mod normal, dovleceii se curăță, însă dacă sunt foarte proaspeți, nu mai este necesar
• Dacă vrei să faci dovlecei umpluți, cel mai ușor îi vei scobi cu o linguriță
(REȚETA ZILEI) Tocăniţă de dovlecei
Ingrediente:
1 kg dovlecei, 2 cepe, 1 roşie sau 3 linguri de bulion, vegeta, sare, ulei, pastă de ardei sau 1 ardei.
Mod de preparare:
Ceapa se curată şi se toacă mărunt. Se pune la călit împreună cu vegeta, roşia fără coajă şi ardeiul toacet mărunt. După ce s-au călit se adaugă dovelceii curăţaţi şi tăiaţi bucăţele. Se adaugă apă şi se fierbe integral. La sfârşit se adaugă sare, verdeaţă tocată mărunt şi 3 linguri de ulei.
sursa: timpul.md
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!