Rețeta zilei. Tort de clătite cu ciocolată
Ingrediente
Pentru clătite
2 ouă
160 g făină
250 ml lapte
125 g smântână
100 g zahăr pudră
1 praf sare
ulei pentru prăjit
Pentru cremă
250 ml lapte
250 g smântână slabă
4 gălbenuşuri
80 g zahăr tos
200 g ciocolată neagră
1. Pentru clătite, se amestecă ingredientele pâna se obține un aluat omogen. Din acestea se coc clătite cât mai subțiri posibil. Se lasă să se răcească.
2. Pentru cremă, se pun pe foc laptele și smântâna fără a le fierbe, în timp ce ouăle se bat cu zahărul. Din amestecul de lapte se ia puțin și se toarnă peste ouă și apoi totul se toarnă în oală. Se lasă la foc mic fără a fierbe.
3. Ciocolata se rupe bucăți și se topește la bain-marie și apoi se amestecă în cremă. Se lasă apoi la răcit.
4. Pe un platou se așază straturi-straturi de clătite și cremă. Se acoperă cu o folie de plastic și se așază deasupra un suport greu. Se lasă așa pentru 12 ore. Apoi se servește tortul presărat cu zahăr pudră.
Poftă bună
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!