Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Trandafiri muraţi

Însă, astăzi va prezentăm o altă reţeta inedită de murături: trandafiri muraţi. Această este invenţia unui chef celebru din Albă Iulia, Cosmin Toma, cunoscut pentru creativitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice.

Aşadar, iată cum puteţi face ”Rose de Toma”, după cum şi-a botezat autorul reţeta.

Ingrediente:
– câţiva trandafiri, de preferat boboci
– 300 ml. apă
– trei linguri de zahăr
– oţet
– 2-3 foi de dafin
– piper roşu şi negru
– o lingură şi jumătate de sare de mare
– boabe de muştar
– un baton de scorţişoară
– usturoi
– zeamă de la o lămâie
– hrean

Mod de preparare:

Se pun în apă (care a fost fiartă şi răcită) boabele de muştar şi sarea, apoi se amestecă. Se adaugă zahărul, scorţişoară şi usturoiul. Se amestecă din nou şi se adaugă piperul roşu şi negru, oţetul, frunzele de dafin, hreanul şi zeamă de la lămâie.

Se pune totul într-o caserolă, după care se adaugă bobocii de trandafir, se pune capacul şi se lasă două săptămâni la frigider.

Trandafirii muraţi pot fi consumaţi că atare, întocmai că gogonelele sau castraveţii muraţi, dar pot fi folosiţi şi pentru a orna diverse feluri de mâncare mai rafinate.

Chef Cosmin Toma a participat, de-a lungul timpului, la mai multe emisiuni culinare, este unul dintre cei mai cunoscuţi chefi din Transilvania şi, recent, a câştigat prima competiţie culinară din România cu tematică vegetariană, Vegetarian Culinary Cup, ce s-a desfăşurat la Braşov – medalie de aur la secţiunea Black Box (coşul cu surprize) şi medalie de argint la secţiunea Meniu de restaurant.

Preparatele sale sunt cu adevărat spectaculoase, puteţi să vedeţi mai multe pe pagină să de Facebook, iar când mai treceţi prin Sibiu, nu uitaţi să treceţi pe la La Cuptor, în cazul în care vreţi să serviţi un “ghiveci cu flori”.

sursa: reteteculinare.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *