Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Trigoane cu brânză

Ingrediente

un aluat foietaj (450g)
200 g telemea
1 gălbenuş

Pentru uns:
un gălbenuş

Mod de preparare

Lăsăm aluatul la decongelat de seară în frigider. Dăm brânză pe răzătoare şi o amestecăm cu un gălbenuş. Întindem aluatul foarte puţin apoi îl tăiem în 9 pătrate. Punem câte o linguriţă de brânză în mijlocul fiecărui pătrat şi ungem cu gălbenuş bătut pe margini. Îndoim pe diagonală pentru a obţine un triunghi ,lipim marginile presandu-le cu o lingură . Aşezăm tirunghiurile în tavă tapetata cu hârtie de copt şi le ungem cu gălbenuş. Dăm tavă la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru cca 20 de minute, până trigoanele se rumenesc frumos. 

sursa: gustos.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.