Culinar.md
(REȚETA ZILEI) Trigoane cu brânză
Ingrediente
un aluat foietaj (450g)
200 g telemea
1 gălbenuş
Pentru uns:
un gălbenuş
Mod de preparare
Lăsăm aluatul la decongelat de seară în frigider. Dăm brânză pe răzătoare şi o amestecăm cu un gălbenuş. Întindem aluatul foarte puţin apoi îl tăiem în 9 pătrate. Punem câte o linguriţă de brânză în mijlocul fiecărui pătrat şi ungem cu gălbenuş bătut pe margini. Îndoim pe diagonală pentru a obţine un triunghi ,lipim marginile presandu-le cu o lingură . Aşezăm tirunghiurile în tavă tapetata cu hârtie de copt şi le ungem cu gălbenuş. Dăm tavă la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru cca 20 de minute, până trigoanele se rumenesc frumos.
sursa: gustos.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!