Timpul Liber

(Rețeta zilei) Vinete în sos chinezesc

Ingrediente:

2 vinete lunguiețe
2 linguri cu sos de soia
1 lingură cu oțet de vin roșu
1 lingură cu zahăr
1 ardei iute
1 linguriță cu amidon
2 ½ linguri cu ulei vegetal
2 lingurițe cu sare

Mod de preparare:

1. Taie vinetele cubulețe, pune-le într-un castron. Presară sare deasupra și acoperă-le cu apă. După jumătate de oră, strecoară-le și pune-le pe șervete de hârtie pentru a absorbi apa.

2. Într-un castronel, amestecă sosul de soia, oțetul de vin roșu, zahărul, ardeiul iute tocat mărunt, amidonul și o jumătate de linguriță cu ulei.

3. Încinge intr-un wok restul de ulei și rumenește vinetele pentru 5-10 minute, cât se auresc frumos. Toarnă apoi deasupra amestecul din castronel și mai lasă pe foc până sosul devine lipicios. Servește vinetele în sos chinezesc imediat.

sursa: romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *