Frumusețe

Reţete BIO pentru scrub-uri făcute acasă

Un loc aparte în ritualurile noastre de frumuseţe îl ocupă îngrijirea pielii. Înainte de hidratare şi catifelare este necesar să începi prin a-ţi exfolia pielea de celulele moarte. Cel mai indicat ar fi să foloseşti un scrub preparat chiar de tine. 

1. Scrub cu cafea pentru corp

Ingrediente necesare:

-Zahăr

-Cafea măcinată

-Ulei de măsline

Se amestecă zahărul şi cafeaua după care se adaugă uleiul. Nu uita să aplici acest scrub sub duş, după ce ai folosit gelul de duş (în acest mod te asiguri că porii sunt deschişi).

2. Scrub cu mălai, miere şi lime

Ingrediente necesare:

– jumătate de cană de mălai

-4 linguri cu miere

-pulpa şi sucul de la o lămâie

Mai întâi se amestecă mălaiul cu mierea, iar la final se adaugă pulpa, respectiv sucul de lămâie. Pe lângă faptul că mălaiul îndepărtează celulele moarte, lămâia are rol astringent şi îţi învăluie pielea într-un miros fresh.

3. Scrub cu sare de baie şi ulei de jojoba

Acest scrub este ideal pentru a obţine o piele catifelată ca de bebeluş. Ai nevoie de o cană de sare de mare, cinci linguri de ulei de jojoba pe care îţ găseşti la plafar şi câteva picături din uleiul esenţial preferat. Amestecă ingredientele şi aplică amestecul astfel obţinut pe tot corpul, înainte de duş. Lasă tratamentul abraziv să acţioneze timp de 15 minute.

Sursa: one.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *