Sănătate

Reţete cosmetice naturale preparate acasă

Iată câteva reţete uşoare că să-ţi faci unt de corp, cremă exfoliantă, cremă antirid şi cremă de mâini, doar cu ingrediente naturale.

Unt de corp 

Pentru a-ţi prepară untul de corp singură ai nevoie de: unt de sheâ pur încălzit puţin la bain marie, ulei de migdale şi câteva picături de ulei esenţial. Poţi să-l alegi pe cel de mentă care este revigorant pentru corp sau cel de lavandă care asigura o hidratare optimă a pielii. În funcţie de gramajul cremei, vei adaugă o cantitate mai mare de unt de sheâ şi o treime ulei de migdale. Se păstrează într-un recipient ermetic la frigider.

De asemenea, o altă soluţie pentru a-ţi hidrata optim pielea este untul de cocoş pur care are o aromă încântătoare. Dar, nu numai pielea ta poate să beneficieze de calităţile emoliente ale untului de cocoş. Aplică-l pe par şi vei constată rezultatul: strălucire şi hidratare, fără să mai ai probleme cu vârfurile casate. De asemenea, atât untul de cocoş, cât şi uleiul de migdale sunt excelente pentru demachiant şi le poţi folosi în fiecare seară, că soluţie alternativă naturală la cosmeticele din comerţ.

Crema exfoliantă 

Catifelare şi hidratare în acelaşi timp. Ai nevoie de: 1 lingură zahăr brun/cafea, puţină scorţişoară, 1 linguriţă de cacao pudra şi câteva picături de ulei de migdale sau unt de sheâ pur. Se masează cu mişcări circulare tot corpul, fără să exerciţi o presiune foarte mare pentru a evita inritarea pielii. Foloseşte doar apă călduţă la dus fără să te speli cu gel de dus pentru a lasă ingredientele să-ţi hidrateze foarte bine pielea.

Crema-masca antirid

Nu ai nevoie decât de un avocado şi câteva picături de ulei de migdale (sau ulei de măsline extravirgin presat la rece) şi vei obţine o crema antirid naturală. Este mai indicat să prepari crema în cantităţi mici, deoarece în lipsa conservantilor şi altor aditivi nu va rezistă la fel de mult. Poţi să aplici crema pe toată faţă sau să te concentrezi doar pe zonele cu riduri, să o laşi să acţioneze 10-15 minute şi să speli tenul cu apă călduţă (dacă simţi nevoia).

Trebuie să ştim că avocado este foarte bogat în antioxidanţi şi acizi graşi esenţiali care acţionează în interior, diminuand ridurile. De asemenea, uleiul de migdale este extrem de hidratant.

Crema de mâini 

Ai nevoie de: unt de cacao topit la bain marie, ulei de măsline, zeamă de portocală şi câteva picături de ulei esenţial de portocală. Se amestecă ingredientele foarte bine şi se lasă la frigider într-un recipient ermetic pentru că untul de cacao devine solid şi vei obţine o crema de mâini hidratantă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *