Culinar.md

Reţete de la șefa Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush

Sosul de roşii
– 800 g de roşii zdrobite
– 230 g. busuioc verde
– 2 linguri mari de ulei de măsline
– 2 căţei de usturoi presat
– 1 linguriţă de sare
– ¼ de linguriţă de piper roşu fulgi sau măcinat

Sosul de frişcă
– 100 g parmezan răzuit
– 230 g. brânză grasă de vaci
– 230 g frişcă
– 2 căţei de usturoi presat
– o linguriţă de amidon de porumb
– jumătate de linguriţă de sare
– jumătate de linguriţă de piper

Umplutură de legume
– 700 g vinete, curăţite, tăiate cubuleţe
– Sare şi piper
– 450 g dovlecei, tăiaţi cubuleţe
– 450 g bostan tăiat cubuleţe
– 5 linguri mari şi o linguriţă de ulei de măsline
– 4 căţei de usturoi presat
– o lingură mare de cimbru proaspăt mărunţit
– 340 g spanac tânăr

– 12 foi de lasagna, care nu au nevoie de fierbere
– 100 g măsline (kalamata) fără sâmburi şi tăiate mărunt
– 340 g mozzarela răzuită
– 2 linguri mari de busuioc proaspăt

Pentru sosul de roşii: se amestecă toate ingredientele.
Pentru sosul de frişcă: se amestecă toate ingredientele.
Pentru umplutură: acoperiţi fundul unui vas cu două straturi de filtre de cafea şi stropiţi uşor cu ulei de măsline. Amestecaţi vinetele cu o linguriţă de sare apoi le puneţi în tava pregătită şi le coaceţi aproximativ 10 minute în cuptorul cu microunde. Când sunt gata adăugaţi dovleceii şi bostăneii.

Într-un vas combinaţi o lingură mare de ulei, usturoiul şi cimbrul. Încingeţi pe o tigaie două linguri mari de ulei. Adăugaţi jumătate din amestecul cu vinete, o pătrime dintr-o lingură mare de sare şi o pătrime de linguriţă de piper, prăjiţi. Daţi legumele puţin la o parte şi adăugaţi în tigaie jumătate din amestecul cu usturoi, prăjiţi amestecând vreo 30 de secunde apoi amestecaţi bine cu legumele şi scoateţi de pe tigaie. Pregătiţi la fel şi restul legumelor, uleiul şi amestecul cu usturoi.
Prăjiţi spanacul amestecând des, aproximativ 3 minute, puneţi spanacul pe şerveţele de hârtie vreo 2 min şi integraţi cu legumele.
Într-un vas de aproximativ 30×20 cm, stropiţi/ungeţi pereţii vasului cu ulei vegetal, turnaţi un strat de sos de roşii (200 g), acoperiţi cu 4 foi de lasagna. Adăugaţi un strat de legume, iar deasupra – jumătate din măsline, jumătate din sosul de frişcă şi 200 g de mozzarela. Repetaţi încă o dată toate straturile. Acoperiţi cu ultimele 4 foi de lasagna, 200 g de sos de roşii şi 200 g de mozzarela. Ungeţi cu ulei vegetal o folie de aluminiu şi acoperiţi lasagna. Lăsaţi să se coacă până la fierbere (aproximativ 35 minute). Răciţi timp de 25 minute, condimentaţi cu busuioc şi serviţi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *