Culinar.md

Rețete de post

Salată de varză în stil american

Ingrediente: o varză medie, trei morcovi, un măr, o ceapă mică, o lingură de zahăr, câteva stafide, maioneză de post, muştar, suc de lămâie, sare, piper.

Preparare: Speli bine varza şi o tai în fâşii subţiri, cu cât mai subţiri, cu atât mai bine. Poţi să o dai pe o răzătoare. Apoi, decojești mărul, morcovii şi ceapa şi le dai prin răzătoare. Pui toate ingredientele într-un castron şi pui pe deasupra zeama de la jumătate de lămâie. Amesteci bine şi le laşi aşa.

Acum trebuie să prepari sosul. Pui într-un vas mic o lingură de muştar, o ceaşcă de maioneză de post, o lingură de zahăr, sare, piper şi amesteci bine. Torni sosul peste salată, pui şi stafidele şi amesteci. Dai salata la frigider până când o serveşti.

Supa răcoritoare Gazpacho, din Spania

Gazpacho se prepară foarte repede, în nu mai mult de 15 minute.

Ingrediente: 1 kg de roşii coapte, zemoase, un căţel de usturoi, jumătate de ceapă albă, un ardei gras verde, un castravete de circa 20 de centimetri, trei linguri de oţet roşu, o jumătate de lingură de sare, o ceaşcă cu ulei de măsline extravirgin și o bucată de franzelă.

Preparare: Spală bine roşiile, curăță usturoiul şi ceapa şi taie-o în patru bucăţi. Spală ardeiul verde, curață-l de seminţe şi taie-l în bucăţi mari. Pune pâinea la înmuiat în apă, până absoarbe lichidul, apoi scoate-o şi stoarce-o cu mâinile şi pune-o deoparte. Curăță complet castravetele de coajă. Pune într-un blender roşiile tăiate în patru, usturoiul, ceapa, castravetele şi pâinea. Adaugă şi restul ingredientelor şi zdrobeşte-le la putere maximă, până când se formează o cremă. Pune supa la frigider şi serveşte-o cât mai rece.
Sugestie: înainte de a pune ingredientele în blender, poţi să le amesteci într-un vas şi să le laşi la frigider o oră. Gusturile se vor îmbina şi supa va ieşi mult mai savuroasă!

Variaţie: Gazpacho alb

Ingrediente: 1/2 conopidă medie, tăiată în patru bucăţi, două felii de pâine albă, fără coajă, 1/4 cană de seminţe de pin, doi căţei de usturoi, tăiaţi mășcat, o cană de apă mare, jumătate de castravete mare, tăiat în patru şi o cană de castravete tăiat mărunt, 1/3 cană de ulei de măsline extra virgin, sare.

Preparare: Într-o tigaie mare cu apă fierbinte, găteşte conopidă pentru aproximativ 8 minute (până devine moale). Lasă la scurs şi răceşte sub un jet de apă. Într-un blender combină o cană şi jumătate de apă rece cu conopidă, pâinea, castravetele, seminţele de pin, usturoiul şi ceapa. Zdrobeşte ingredientele până obţii o cremă. Adaugă uleiul şi amestecă până se încorporează. Dacă este necesar, mai adaugă puţină apă pentru a face gazpacho mai puţin dens. Asezonează supa cu condimente şi lasă la răcit câteva ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *