Actualitate

Reținerea unui bărbat din Rusia căutat pentru uciderea unui jurnalist al revistei Forbes in anul 2004 s-a desfășurat în Ucraina. Serviciile secrete nu au dat un nume

Paul Klebnikov, născut în Statele Unite într-o familie rusă, era jurnalist la ediţia rusă a revistei Forbes. El a fost împuşcat în afara Moscovei, în iulie 2004.

Mulţi au crezut că această crimă are legătură cu investigaţiile pe care Klebnikov, în vârstă de 41 de ani, le făcea privind corupţia din Rusia şi zona de business. Klebnikov a investigat corupţia şi a căutat să facă lumină în închisa şi uneori violenta lume a afacerilor din Rusia.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a transmis sâmbătă, într-un comunicat, că a reţinut un rus care era căutat pentru mai multe crime, inclusiv cea comisă asupra lui Paul Klebnikov.

Numele lui nu a fost dezvăluit.

Trei oameni au fost acuzaţi, în 2006, că l-au asasinat pe jurnalist şi achitaţi. O curte de justiţie a cerut rejudecarea principalului suspect, însă el a fugit înainte ca acţiunea să înceapă.

Procurorii au bănuit că uciderea lui Klebnikov a fost dictată de un comandant cecen, care era subiect al cărţii lui Klebnikov „Conversations With a Barbarian”, apărute în 2003.

Sursa: News.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *