Actualitate

Rețineri de salarii și pensii în regiunea transnistreană

Bugetul regiunii transnistrene a încasat în primele 2 săptămâni ale lunii februarie cu 50% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului 2014 ceea ce reprezintă 23 de mln de ruble locale. Anunțul a fost făcut de postul local de televiziune din dreapta Nistrului.

Potrivit sursei, analiștii din regiune dau prognoze sumbre. Aceștia estimează că în perioada imediat următoare ar putea interveni rețineri salariale.

Sursa mai estimează că doar plățile sociale pentru luna februarie vor necesita 57 de mln de ruble locale.

"Există probabilitate mare ca salariații nu vor primi salariile nu la finele lunii februarie, așa cum a fost în luna ianuarie, ci la începutul lunii martie. Iar în martie pot interveni rețineri la plata pensiilor", a declarat așa-numitul ministru al finanțelor de la Tiraspol, Elena Gîrjul.

Sursa notează că deficitul bugetar doar la capitolul asigurări sociale va constitui 1 miliard 282 de milioane de ruble locale. Deși prognozele nu sunt negative oamenii nu se arată îngrijorați.

Reamintim că în această săptămână așa-numitul serviciu vamal anunța că volumul veniturilor din taxele vamale care au ajuns în bugetul regiunii transnistrene de la începutul anului s-a redus cu 41% față de peroada similară a anului trecut.

Sursa: Unimedia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *