CSI / RusiaRăzboiUcraina

Retorica ”extremistă” a Kievului dovedesc necesitatea continuării operaţiunii militare speciale în Ucraina, susține Moscova

Retorica ”extremistă” a Kievului demonstrează necesitatea de a continua campania militară rusă în Ucraina, a anunţat vineri, 21 aprilie, Ministerul de Externe rus într-un comunicat, citat de EFE și Agerpres.

”O astfel de retorică şi acţiunile criminale ale regimului de la Kiev dovedesc necesitatea continuării operaţiunii militare speciale până la îndeplinirea totală a sarcinilor de denazificare şi demilitarizare a Ucrainei”, susţine diplomaţia rusă.

Astfel, în acest mod vor fi eliminate ameninţările ”care emană dinspre teritoriul (ucrainean) pentru securitatea Rusiei”, continuă MAE rus în comunicatul citat.

Pe de altă parte, Moscova apreciază că declaraţiile neîncetate ale Occidentului cu privire la viitoarea contraofensivă ucraineană demonstrează implicarea acestuia în conflict, notează sursele citate.

”Anglo-saxonii vorbesc deschis despre viitoarea contraofensivă ucraineană şi chiar dau date. Aceasta dovedeşte implicarea lor directă în conflict în ceea ce priveşte planificarea operaţiunilor militare”, susţine oficialul rus.

De asemeena, Moscova a denunţat ”apetitul în creştere” al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care ”nu încetează să ceară arme noi şi moderne de la Occident” pentru a ataca ţinte situate departe în spatele frontului.

”Astăzi, la o nouă reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein, Kievul intenţionează să ceară livrări urgente de sisteme de apărare antirachetă şi rachete cu rază lungă de acţiune”, a subliniat ministerul condus de Lavrov.

Amintim că la 24 februarie 2022, Rusia a declanşat o invazie în Ucraina în ceea ce ea numeşte ”operaţiune militară specială”, iar Kievul şi Occidentul o agresiune ilegală, neprovocată şi nejustificată împotriva unui stat suveran, prima de acest gen în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *