Social

Retransmisiunea TVR1 în RM, în formatul anterior, nu este posibilă

Soltan a declarat că la moment nici una din cele trei reţele de stat nu este disponibilă, însă chiar dacă ar fi, TVR1 ar trebui să participe la concurs pentru a intra legal pe teritoriul R.Moldova.

„Mai mult decât atât, potrivit legislaţiei audiovizuale actuale, titularul dreptului de licenţă trebuie să fie rezident al R.Moldova. Unica posibilitate pe care o văd ca TVR să retransmită în eter este ca între cele două Guverne, de la Chişinău şi Bucureşti să fie semnat un acord de liberă transmisie. Însă chiar şi în aşa situaţie este nevoie de o frecvenţă, iar la moment nu este nici una disponibilă”, a spus Soltan.

Anterior, atât premierul Vladimir Filat, cât şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu au avut întâlniri cu preşedintele TVR1, Alexandru Sasu, cu care au discutat posibilitatea retransmiterii prin eter a postului românesc de televiziune. Filat şi Gimpu au menţionat că cetăţenii R.Moldova trebuie să aibă acces la informaţie din diferite surse, precizând că în scurt timp vor fi făcuţi paşi concreţi pentru ca TVR1 să revină în Moldova.

La moment TVR1 este retransmis în R.Moldova doar prin intermediul operatorilor de cablu.

Sursa: Infotag

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *