CSI / Rusia

(REUTERS) Cum e să fii ginerele lui Putin. Incredibila îmbogăţire a lui Kirill Şamalov

La scurt timp după nuntă să cu faţă preşedintelui, Samalov a cumpărat o participaţie majoră în concernul „Sibur” de la omul de afaceri şi vechiul prieten al lui Putin – Ghenadi Timchenko.

Kirill şi Ekaterina s-au căsătorit în staţiunea de schi Igora din regiunea Leningrad, în februarie 2013. Nunta a fost însoţită de măsuri de securitate sporite.

Reuters a aflat că mireasă a avut o rochie împodobite cu perle iar mire a fost îmbrăcat în costum negru.

În următoarele 18 luni, Kirill – fiul lui Nikolai Samalov, unul dintre fondatorii cooperativei „Lacul”, prima afacere a lui Putin – a achiziţionat un pachet de acţiuni „Sibur” estimat la 2.85 miliarde de dolari.

Pe 17 decembrie, în aceiaşi zi cu conferinţă de presă a şefului statului, în Federaţia Rusă a fost finalizată una dintre cele mai mari tranzacţii ale anului: Sinopec China a achiziţionat 10% din „Sibur”. În ciuda crizei, chinezii au evaluat compania mult mai mult decât a fost această evaluată vreodată – 13,4 miliarde dolari. Părţile au negociat tranzacţia de la mijlocul anului 2013.

Potrivit Reuters, tot de atunci – vara anului 2013 – Samalov a început discuţiile privind cumpărarea acţiunilor „Sibur” de la unul dintre cei mai bogaţi prieteni ai lui Putin – Genadi Timchenko.

La începutul lunii septembrie 2014, „Sibur” a anunţat că 17% din acţiuni au intrat în proprietatea „Jauza 12”, deţinută de Kirill Samalov. În total, Samalov consolida astfel o deţinere de 21,3% din acţiunile Sibur, Leonid Michelson avea 50,2%, iar Timchenko a rămas cu doar 15,3%.

Într-un interviu pentru „Kommersant”, Samalov a declarat că a finanţat preluarea acţiunilor Sibur cu un credit „Gazprombank”, garantat cu active proprii, fără să precizeze ce fel de active.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *