Actualitate

Revelionul în ţările calde, mai ieftin decât în Poiana Braşov

Şi nu e întâmplător, o spun experţii în turism din toată lumea: de acum şi până la jumătatea lunii octombrie găsim cele mai bune pachete pentru Anul Nou. Regula se aplică perfect şi în România, aşa că primele oferte au apărut deja pe site- urile agenţiilor.
După experienţele din anii anteriori, aproape că nici nu ne mai miră că o vacanţă la munte la noi e cu mult mai scumpă decât în multe destinaţii superbe şi căutate din străinătate. Explicaţia ar fi simplă: mulţi români nu au timp pentru a călători peste graniţele ţării la sfârşit de an şi aşa ajung aproape să liciteze pentru o cameră de Revelion în Poiana Braşov.

Petrecerea a cinci nopţi aici, în preajma Anului Nou, costă, la un hotel de patru stele din apropierea pârtiei de schi, aproape 1.000 de euro de persoană. În sumă mai sunt incluse doar două mese pe zi.
Operatorii din turism au ajuns să cunoască însă apetitul românilor pentru lux şi mâncare bună şi pun la bătaie oferte din cele mai variate pentru acest sfârşit de an. La mare căutare sunt cele pentru ţări mai calde decât România, precum Grecia, Malta, Egipt ori Dubai.
La Atena, de pildă, şapte nopţi de cazare la hotel de trei stele, mic dejun şi transport cu autocarul costă începând cu 300 de euro.

Cei care vor confortul transportului cu avionul pot merge în Malta, unde cinci nopţi de cazare la patru stele, cu două mese pe zi, costă de la 405 euro/ persoană. În plus, cei care ajung aici au mari şanse să se întoarcă cu o porţie de bronz, datorită temperaturilor perfecte din regiune.

Destinaţia exotică, peste 2.500 de euro

În ceea ce priveşte destinaţiile ieftine, un Revelion la Budapesta, incluzând transport cu autocarul şi patru nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de trei stele, costă 200 de euro.
Un Revelion în Cipru (cinci nopţi de cazare la hotel de patru stele, demipensiune, transport cu avionul şi transferuri) poate fi cumpărat cu 280 de euro, iar patru nopţi la Istanbul, cu avion inclus, costă 350 de euro. Un pachet similar la Praga sau la Roma poate fi găsit cu 400 de euro.

Un sejur de 4-5 nopţi de cazare la patru stele în Madrid sau Barcelona costă de Revelion sub 500 de euro, şase nopţi de cazare (cu avion inclus) la un hotel de patru stele la Lisabona pot fi cumpărate cu 600 de euro, iar cei care vor să-şi petreacă noaptea dintre ani la Tel Aviv trebuie să plătească pe un pachet în jur de 700 de euro.

Nu lipsesc nici pachetele de şapte nopţi all inclusive pentru destinaţii exotice: Thailanda (1.200 de euro), Republica Dominicană (1.670 euro), Jamaica (2.600 euro) sau Cuba (1.700 euro).

sursa: ziarulevenimentul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *