CSI / Rusia

Revendicarea peninsulei Crimeii la Ucraina este imposibilă, susține Kremlinul

Luni, 27 februarie, Kremlinul a declarat că peninsula Crimeea este ”parte inalienabilă” a Rusiei, în consecinţă returnarea ei către Ucraina este imposibilă, potrivit Agerpres.

”Este o parte inalienabilă a Federaţiei Ruse”, a afirmat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică.

Fiind îtrebat dacă autorităţile ruse îşi pot imagina circumstanţe care ar putea duce la retrocedarea peninsulei, anexată în 2014 de către Moscova, Peskov a răspuns un ”nu” categoric.

Reacţia lui Peskov intervine după ce preşedintele SUA, Joe Biden, a afirmat într-o recentă declaraţie că îşi poate imagina o situaţie de ”tranziţie” când s-ar putea produce retrocedarea Crimeii către Ucraina.

În acelaşi timp, Biden a subliniat că decizia privind recuperarea peninsulei va aparţine ucrainenilor.

La ora actuală, sarcina aliaţilor este de a-i pune pe ucraineni într-o poziţie în care să poată face ”progrese în această primăvară sau vară”, a mai menţionat Biden.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, afirmase duminică că Peninsula ”Crimeea este a Ucrainei”, iar Washingtonul nu va recunoaşte ”niciodată” anexarea sa.

Una din problemele cu care se confruntă administraţia preşedintelui american este dacă ar susţine sau nu recuperarea Crimeii de către armata ucraineană, lucru pe care purtătorii săi de cuvânt refuză să-l precizeze, notează EFE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *