Actualitate

REVISTA PRESEI / Cele mai importante știri ale dimineții

Publicația Mold-Street dezvăluie descoperirea unui nou Lundromat – cel azer – și conexiunile acestuia cu Republica Moldova. Un grup de jurnaliști din cadrul OCCRP au descoperit că, în anii 2012-2014, autoritățile din Azerbaijan au folosit companii fictive din Marea Britanie (inclusiv două implicate în Laundromatul moldovenesc) pentru spălarea a 2,9 milioane de dolari.

Un automobil s-a răsturnat pe traseul spre localitatea Cheltuitor, în jurul orei 23:30. Un tânăr de 31 de ani, din comuna Cruzești, a murit.
Doi pasageri, originari din Chișinău și Ialoveni, cu vârste între 25 și 30 de ani, sunt traumatizați grav. La volanul automobilului de model ”Ford Fiesta” se afla un tânăr de 29 ani, care s-a ales de asemenea cu leziuni corporale, scrie portalul UNIMEDIA

Radio Chișinău scrie despre înfrângerea dureroasă a României în Muntenegru și ratarea unui nou Campionat Mondial – cel din Rusia. Selecţionata României a fost învinsă, luni, de naţionala Muntenegrului, scor 1-0, în etapa a opta a grupei E şi a ratat orice şansă de calificare la Cupa Mondială din 2018. Golul a fost marcat de Jovetic, în minutul 75, cu o lovitură cu capul.

CURENTUL anunță despre o nou format al emisiunii lui Gheorghe Gonța. Aceasta vi fi difuzată de trei ori pe săptămână, nu o dată, așa cum a fost până acum. „Dacă ar fi după mine, emisiunea ar avea cinci ediţii pe săptămână, adică de luni şi până vineri. Dar îmi respect colegii de rusă şi în zilele de luni şi vineri, vom avea emisiunea „Important” în limba rusă. Decizia a fost luată pentru că deja mă plictiseşte ceea ce fac, o dată în săptămână e prea puţin. Or, doar ştiri în restul zilelor – eu le fac de 10 ani încoace. Iar la emisiuni eu mă simt ca acasă, alături de cei scumpi sau la petreceri alături de oameni apropiaţi, doar că fără alcool şi fără înjurături, în rest nu e nici o diferenţă – sunt eu însumi!”, a afirmat Gonța. 

IPN vine cu un articol al lui Dionis Cenușă, în care sunt analizate perspectivele moldovenilor în Uniunea Europeană.  „Orice vid provocat de reticența, înstrăinarea sau critica față de proiectul european este ușor umplut de preferințele pentru Uniunea Euroasiatică”, notează politologul. După părerea sa, UE ar trebui să se preocupe ca agenda europeană să funcționeze cu precizie, interesele publicului larg să fie promovate și protejate, iar abaterile guvernării să fie criticate public și răspicat … Altfel, „integrarea europeană nu va reuși să recapete popularitatea, să anuleze speculațiile despre elitism și să cucerească mintea, inima, dar și stomacul publicului moldovenesc”, este de părere Dionis Cenuşă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *